Spojení jídla a umění funguje - Hotel Augustiniánský dům, Luhačovice

07. 09. 2012

Jídlo a umění. Dvě na první pohled zcela neslučitelné věci a přesto jdou stále více ruku v ruce. A toto propojení je možné si na vlastní oči i jazyk „vychutnat“ ve wellness hotelu Augustiniánský dům v Luhačovicích. Tam je od neděle 2. září možné zhlédnout výstavu mladého sochaře Ondřeje Olivy s názvem Gourmet.
„Jídlo, to je nevyčerpatelná studnice inspirace," sdělil sochař Ondřej Oliva. Sám se rovněž označil za velkého gurmána. A možná právě proto hledal i v gastronomii svou inspiraci, jejímž výsledkem jsou právě díla vystavená v luhačovickém hotelu. Jedno z těchto děl – Zakázané ovoce – zdobí prostory před Augustiniánským domem a svým způsobem tak láká i návštěvníky k nevšednímu gurmánskému zážitku.

„Jde vlastně o nakousnuté jablko. To symbolizuje začátek, kdy si Eva kousla do zakázaného ovoce. A tím, že je tvořeno jako z formiček na cukrovinky, tedy něčeho, co lze brát také jako hřích, jde tedy o spojení určité symboliky víry s jídlem.

„Není náhoda, že jsme se potkali právě v gastronomii. Chceme přinést lidem nové poselství, kterým je propojení gurmánských zážitků s originálním designem, a být tak zároveň i inspirací pro všechny. " přiblížil dále marketingový manažeru Augustiniánského domu Roman Taťák.

Kromě uměleckých děl si mohou právě v tomto hotelu lidé vychutnat i tradiční regionální jídla, která pocházejí z rukou místního šéfkuchaře.

Fotogalerie: